52 gra të vrara në 13 vjet në Kosovë

  • E.K /
  • 04 December 2023 - 12:45
52 gra të vrara në 13 vjet në Kosovë

Nga viti 2010 deri në nëntorin e vitit 2023, në Kosovë janë vrarë 52 gra.

Organizatat për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, në disa raste, kanë fajësuar autoritetet për dështim në mbrojtjen e grave të rrezikuara nga dhuna.

Në të shumtën e rasteve, autorë të vrasjeve kanë qenë bashkëshortët, pastaj baballarët dhe djemtë.

(Kosova Sot Online)