Kështu dëgjohen tërmetet e planetit Mars

  • 04 tetor 2019 - 21:23
Kështu dëgjohen tërmetet e planetit Mars

Nasa në vitin e kaluar ka lansuar një instrument drejtuar planetit Mars i cili ka përqëllim të transmetoj informacione lidhur me tërmetet e këtij planeti, Përmes këtij instrumenti, Nasa na mundëson ta “ndjejmë” tërmetin e planetit Mars në planetin Tokë, raporton The Independent.

Zëri është inçizuar nga instrumenti SEIS i NASA’s që punon si një seismometer i cili lidhet me sipërfaqen tokësore të planetit Mars.

Tërmeti që po dëgjohet në video është regjistruar më 22 maj të këtij viti.

Pajisja u lansua nga Nasa në vitin 2018 dhe transmeton informacione në planetin tokë që atëherë.

Kjo pajisje transmetoi dy tërmete në planetin Mars. Njëri me magnitudë 3.7 ndërsa tjetri me 3.3.

 
This is what 'earthquakes' on Mars sound like

This is what 'earthquakes' on Mars sound like

Posted by The Independent on Friday, October 4, 2019

(Kosova Sot Online)