Një shkencëtar ka zbuluar fundin e universit

  • E.K /
  • 19 gusht 2020 - 08:38
Një shkencëtar ka zbuluar fundin e universit

Kjo është sipas hulumtimeve të reja nga Matt Caplan, nga Universiteti Shtetëror i Illinois, i cili është pranuar për botim në Njoftimet Mujore të Shoqërisë Astronomike Mbretërore.

Ndërsa përfundon, universi do të jetë i panjohshëm nga mënyra si është sot, dhe njerëzimi pothuajse me siguri do të ketë marrë fund shumë më parë.

Kozmosi do të jetë pothuajse tërësisht i errët, i mbushur me vrima të zeza dhe mbetjet e yjeve që kanë kohë që janë djegur.

Ashtu si me fundin e universit, kjo është një rrugë e mbarë. E para nga këto supernova parashikohet të ndodhë në rreth 10 deri në vitet 1100.

Nuk do të mbetet asgjë për tu shuar dhe universi do të bjerë në heshtje

(Kosova Sot Online)