Alienët na kanë vizituar 5000 vjet më parë

  • E.K /
  • 04 November 2020 - 15:30
Alienët na kanë vizituar 5000 vjet më parë

P esë mijë vjet më parë, brigjet e Anglisë ishin të përfshira nga vërshimet. Analiza e unazave të drurëve tregojnë se atmosfera përmbante sasi të mëdha të pluhurit dhe hirit. Qendrat e akujve nga Grenlanda e mbështesin këtë teori. Rreth kësaj kohe kishte filluar edhe një ndryshim në besimet fetare, derisa adhurimet filluan që të bëheshin për një zot të qiellit, me mjekër. Njëra ndër perënditë kryesore sumere është Ea ose Enki. Ai ishte konsideruar zot i botës dhe civilizues i racës njerëzore.

Ai përshkruhet si i gjatë, i bardhë dhe me mjekër, i veshur në rroba të gjata, të bardha. Sa iu përket vërshimeve, në disa raste ai i shkaktonte ato, e në të tjerat kishte rol mbrojtës. Egjiptianët e quanin atë Osiris dhe, sipas legjendës, ai ishte larguar nga Egjipti, për t'i vizituar vendet e tjera. Edhe fiset e Amerikës veriore (indiane) kanë legjenda të ngjashme, prandaj mendohet se bëhet fjalë për - vizita të alienëve.

(Kosova Sot Online)