Parashikimi i frikshëm, fundi i botës vjen pas Krishtlindjeve

  • G.G /
  • 27 nëntor 2020 - 08:15
Parashikimi i frikshëm, fundi i botës vjen pas Krishtlindjeve

‘Fundi i botës’ është ‘parashikuar’ të vije vetëm disa ditë para Krishtlindjes pasi një ngjarje e rrallë astronomike nxit një teori të egër konspiracioni në internet.

Parashikimet e ‘Ditës së Kiametit’ të përqendruara rreth kalendarit Maya kanë mbështetur në mënyrë të gabuar fundin e botës në shumë raste, duke filluar me fenomenin në vitin 2012, shkruan Express.co.uk.

Data 21 dhjetor 2012, u konsiderua si data e mbarimit të një cikli 5,126-vjeçar të gjatë në kalendarin Mesoamerican Long Count, dhe kjo do të shënonte edhe fundin e botës, sipas civilizimit Maya, transmeton Telegrafi.

Por disa sugjeruan që data shënoi apokalipsin me teori të ndryshme duke filluar nga ardhja e maksimumit tjetër diellor, një ndërveprim midis Tokës dhe vrimës së zezë supermasive, ose një përplasje me një planet mitik të quajtur Nibiru.

Studiuesit nga disiplina të shumta hodhën poshtë shpejt parashikimet e ngjarjeve kataklizmike ndërsa ato lindën, por kjo nuk i ndaloi teoritë e bujshme.

Tani megjithatë, ata janë kthyer, falë një bashkimi një herë në 20 vjet më 21 dhjetor, 2020.

Në afërsinë e tyre, ngjarja do të shohë Jupiterin dhe Saturnin vetëm 0,1 gradë larg – një e pesta e diametrit të Hënës së plotë.

Kjo datë është, rastësisht, fillimi i solsticit dimëror dhe parashikuesit të famshëm të ditës së kiametit Pastori Paul Begley beson se e gjitha është një recetë për katastrofë për jetën në Tokë.

Ai më parë pohoi: “Do të jetë Jupiteri dhe Saturni më i afërt që nga viti 1623 dhe nuk do të afrohet më përsëri për 500 vjet të tjera.

“Pra, kjo është kaq e rrallë dhe do të jetë në solsticin e dimrit. Do të jetë më 21 dhjetor 2020. Mayat tani po riorganizohen dhe thonë se ky sigurisht mund të jetë fundi i botës siç e njohim ne”. 

(Kosova Sot Online)