Fotoja e parë e Hënës e shkrepur para 182 viteve

  • G.G /
  • 02 janar 2021 - 11:17
Fotoja e parë e Hënës e shkrepur para 182 viteve

Louis Daguerre, pionier francez i fotografisë, është i pari që realizon fotografimin e Hënës më 2 janar 1839.

Da Guerre (1787 – 1851) ishte piktor dhe fizikan i njohur për shpikjen e procesit të fotografimit të portretit.

Ai u bë i njohur si një nga etërit e fotografisë.

Hëna

Edhe pse i famshëm për kontributet në fotografi, Da Guerre ishte gjithashtu një piktor i arrirë dhe zhvillues i teatrit diorama (3-D). 

(Kosova Sot Online)