Shkencëtarët janë një hap larg së na bëri të hamë ujë

  • G.G /
  • 08 shkurt 2021 - 11:08
Shkencëtarët janë një hap larg së na bëri të hamë ujë

A mund të hash ujin? Sigurisht që jo. Kështu do përgjigjeshim normalisht, por në një të ardhme, një pyetje e tillë nuk do na vinte aspak çuditshëm.

3 shkenctarë në fillesat e tyre kanë krijuar ‘Ooho Sphere’, një flluskë e ngrënshme që përmban ujë. Lëngu është i mbrojtur nga një shtresë e dyfishtë, si membranë xhelatine e kombinuar me ekstrakte algash dhe është tërësisht e përtypshme.

Ky është një revolucion i vërtetë pasi përdorimi i tyre do ulte në mënyrë drastike prodhimin dhe përdorimin e shisheve plastike. Flluska me pije nuk është ende në markete, pasi po dizenjohet që të ulë numrin e shisheve të ujit që konsumohen në evente publike, por synimi është të bëhen të përdorshme për çdo lloj lëngu.

Ju vjen ta provoni?

(Kosova Sot Online)