Zbulimi që mund të ndryshojë gjithçka që dimë për Universin

  • G.G /
  • 31 mars 2021 - 11:18
Zbulimi që mund të ndryshojë gjithçka që dimë për Universin

Shkencëtarët kanë zbuluar një vrimë të zezë rreth 55.000 herë më të madhe se masa e Diellit.

Sipas tyre, mund të jetë një “relikë antike” që daton në universin e hershëm para se të formoheshin yjet dhe galaktikat e para.

Studiuesit vlerësojnë se ka rreth 46.000 vrima të zeza me masë të ndërmjetme në afërsi të galaktikës Rruga e Qumështit.

Zbulimi

Autori kryesor i studimit, James Paynter tha se ky zbulim hedh dritë mbi mënyrën se si formohen vrimat e zeza supermasive.

Studiuesit thonë se kjo vrimë e zezë mund të jetë “fara” e shumë të tjerave supermasive që ekzistojnë sot dhe mund t’i ndihmojë shkencëtarët të vlerësojnë numrin e përgjithshëm të këtyre objekteve në univers.

(Kosova Sot Online)