Ecja përmes parfumit, si fakt i jetës pas vdekjes

  • A.P /
  • 28 prill 2021 - 15:00
Ecja përmes parfumit, si fakt i jetës pas vdekjes

Ky është një tregim nga dikush që dëshiron të mbetet anonim. Pyetja është a tregon kjo se ka jetë përtej vdekjes - kësaj radhe nga aroma e parfumit? Motra ime dhe unë po qëndronim, po flisnim për jetën dhe vdekjen. Më tha se e dinte që po vdes. Pas disa minutave më tha "të dua". Unë i thashë "edhe unë ty, menjëherë vdiq.

Kur pas varrimit u futa në shtëpi kam ndier aromën më të ndjeshme ndonjëherë. Ishte si aromat e jargavanit, manjolës dhe kamelias. Të gjitha përnjëherë. Nuk mund të futesha dhe dola. Sillesha rreth shtëpisë ta gjej burimin. Shikoja përreth dhe asgjë. Më bëri të qesh. E dija se ishte motra ime. Edhe nëna ime e kishte ndier aromën dhe e dinte se ishte gjithçka në rregull me vajzën e saj. Ditë të tëra aroma nuk ishte larguar nga shtëpia. 

(Kosova Sot Online)