​Amerikani i parë që udhëtoi në hapësirë

  • G.G /
  • 05 maj 2021 - 10:44
​Amerikani i parë që udhëtoi në hapësirë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës më 5 maj të vitit 1961, zhvilluan programin e quajtur Merkuri.

Alan Shepard bëhet amerikani i parë që udhëton në hapësirë.

Ai kreu një fluturim për 15 minuta.

Dhe duke, përshkuar jo një rrotullim të plotë përreth Tokës.

(Kosova Sot Online)