Çka është fotografuar në sipërfaqen e Plutonit?

  • A.P /
  • 30 gusht 2021 - 13:48
Çka është fotografuar në sipërfaqen e Plutonit?

Pas intensifikimit të hulumtimit në sipërfaqen e planetit Pluton nga lartësia, 'New Horizons' ka dërguar disa fotografi intriguese, në të cilat mund të shihet një objekt, që duket sikur është duke 'rrëshqitur' në sipërfaqen e planetit.

Ekspertët e NASA-s kanë reaguar menjëherë, duke thënë që ata mendojnë se objekti mund të jetë një 'bllok i pistë i ujit të ngrirë'. Përveç objektit misterioz, në fotografi shihen edhe disa vija në formë trajektoresh, në të cilat besohet që lëviz objekti në fjalë, si dhe mijëra pika të zeza, të cilat shkencëtarët besojnë që janë krijuar nga fisnikërimi i nitrogjenit.

(Kosova Sot Online)