Astronomët nuk e shpjegojnë dot: Sinjale misterioze radioje vijnë nga ‘Rruga e Qumështit’

  • A.P /
  • 12 tetor 2021 - 17:52
Astronomët nuk e shpjegojnë dot: Sinjale misterioze radioje vijnë nga ‘Rruga e Qumështit’

Astronomët kanë zbuluar valë radio të pazakonta që vijnë nga qendra e Rrugës së Qumështit – por ata nuk e dinë se çfarë i shkakton ato.

Grupi i sinjaleve, i quajtur kolektivisht ASKAP J173608.2-321635 sipas koordinatave të tyre, sugjerojnë një grup të ri të objektit yjor, sipas ekspertëve.

Ata u zbuluan duke përdorur radio teleskopin ASKAP në shkretëtirën e Australisë Perëndimore, rreth 500 kilometra (800 km) në veri të Perth.

Ajo që është e çuditshme është se sinjali ndizet dhe fiket në intervale të parregullta për javë të tëra, para se papritmas të ‘fiket’ dhe të errësohet – diçka që nuk përputhet me asnjë objekt të njohur hapësinor, zbulojnë ekspertët.

(Kosova Sot Online)