5 vite në strehë dhe nuk mund të lëvizte, historia e pabesueshme e qenit

  • A.P /
  • 02 December 2021 - 14:52
5 vite në strehë dhe nuk mund të lëvizte, historia e pabesueshme e qenit

Është e shëmtuar të mësosh se ka kafshë që vuajnë. Historia e Daisy-t është vërtet tronditëse: qenushja i Teksasit ka një trup në mënyrë disproporcionale të madhe në raport me këmbët dhe kokën e saj.

Këmbët e saj nuk mund të përballonin peshën e saj, kështu që ajo kaloi shumicën e viteve të shtrirë në shtëpinë e saj.

Askush nuk e di se nga është Daisy dhe cila është historia e saj, por ajo jeton në një strehë private për gati 5 vjet.

Nuk është e qartë pse ajo ka qenë në këtë situatë të tmerrshme për kaq shumë kohë. Barku i saj është i mbuluar me plagë, sepse ajo ka qenë e shtrirë në një pozicion për kaq shumë kohë. Rrallë ecën ose ndërron anë.

Ajo ishte e shëndoshë dhe kishte nevojë për trajtim të veçantë. Amy Beasley, një anëtare e organizatës, vendosi ta merrte atë, megjithëse ishte e vështirë për t’u transportuar.

Daisy nuk donte të ecte fare, kështu që u deshën shumë njerëz për ta mbajtur atë.

“Nuk jemi të sigurt se sa peshon ajo dhe nuk mund ta çojmë te veterineri me makinë”, tha Amy. Pra, veterinerja duhet të vijë tek ne dhe të marrë gjakun e saj për analiza”.

Lëvizja e hutoi shumë Daisin. Edhe pse do të shkonte në një vend më të mirë, ajo humbi të vetmen shtëpi që kishte njohur ndonjëherë. Ajo dukej e pasigurt, ndaloi së ngrëni dhe u mbyll në vetvete.

(Kosova Sot Online)