Udhëheqësit e NASA-s do të marrin pjesë në konferencën vjetore globale të klimës

  • A.P /
  • 13 November 2022 - 10:08
Udhëheqësit e NASA-s do të marrin pjesë në konferencën vjetore globale të klimës

NASA do të marrë pjesë në Konferencën e 27-të të Palëve për Ndryshimet Klimatike të Kombeve të Bashkuara (COP27) në Sharm El Sheikh, Egjipt, e cila zgjat deri të premten, 18 nëntor. Samiti COP27 dhe bashkon vende nga rreth bota për të rritur ambiciet duke zbatuar qëllimet ekzistuese dhe duke forcuar angazhimet për zgjidhjet që adresojnë ndryshimet klimatike.

 

Pika e favorshme e agjencisë nga hapësira ofron informacione kritike për të avancuar të kuptuarit e planetit tonë në ndryshim, duke përfshirë ndikimet nga emetimet e gazeve serrë,
transmeton gazeta “Kosova Sot Online”,  efektet e ngrohjes duke përfshirë rënien e akullit të Detit Arktik, rritjen e nivelit të detit, zjarret më të rënda dhe ndryshimin e modeleve të migrimit të kafshëve.


NASA aktualisht po punon për të lëshuar gjeneratën e ardhshme të satelitëve vëzhgues të Tokës - Observatori i Sistemit të Tokës, i cili do të ofrojë një pamje 3D dhe holistike të Tokës për të na ndihmuar të kuptojmë më mirë se çfarë do të thotë ndryshimet e planetit tonë për njerëzimin. NASA po harton gjithashtu një Qendër Informacioni për Tokën, e cila do t'i lejojë njerëzit të shohin se si po ndryshon planeti ynë dhe të sigurojë informacione dhe burime të lehta për t'u përdorur që mbështesin vendimmarrësit për të zbutur, përshtatur dhe reaguar ndaj ndryshimeve klimatike.

(Kosova Sot Online)