Pse NASA po përpiqet të testojë tokën në Mars!

  • A.P /
  • 17 November 2022 - 14:17
Pse NASA po përpiqet të testojë tokën në Mars!

NASA ka prekur me sukses Marsin nëntë herë, duke u mbështetur në parashutat më të fundit, airbag masivë dhe jetpacks për të vendosur anijen kozmike të sigurt në sipërfaqe. Tani inxhinierët po testojnë nëse mënyra më e lehtë për të arritur në sipërfaqen e Marsit është apo jo përplasja.

Në vend që të ngadalësojë zbritjen me shpejtësi të lartë të një anije kozmike, një dizajn eksperimental tolerues i quajtur SHIELD (Pajisja e thjeshtuar e uljes me energji të lartë me ndikim) do të përdorte një bazë të palosshme të ngjashme me fizarmonikën, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, e cila vepron si zona e thërrmimit të një makine dhe thith energjinë e një goditjeje të fortë. 

Ashtu si zona e thërrmimit të një makine, tokëzuesi eksperimental SHIELD është projektuar për të thithur një goditje të fortë.

 

NASA ka prekur me sukses Marsin nëntë herë, duke u mbështetur në parashutat më të fundit, 
transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, airbag masivë dhe jetpacks për të vendosur anijen kozmike të sigurt në sipërfaqe. Tani inxhinierët po testojnë nëse mënyra më e lehtë për të arritur në sipërfaqen e Marsit është apo jo përplasja.

Në vend që të ngadalësojë zbritjen me shpejtësi të lartë të një anije kozmike, një dizajn eksperimental tolerues i quajtur SHIELD (Pajisja e thjeshtuar e uljes me energji të lartë me ndikim) do të përdorte një bazë të palosshme të ngjashme me fizarmonikën, e cila vepron si zona e thërrmimit të një makine dhe thith energjinë e një goditjeje të fortë. 

(Kosova Sot Online)