Po sikur ti takonit ndonjëherë alienët!

  • A.P /
  • 05 December 2022 - 14:16
Po sikur ti takonit ndonjëherë alienët!

Universiteti i St. Andrews në Skoci ka njoftuar formimin e një qendre të re kërkimore javën e kaluar, duke bashkuar mendjet më të zgjuara për të përgatitur njerëzimin për ditën kur mund të bëjmë kontaktin e parë me një qytetërim inteligjent jashtëtokësor.

SETI (Kërkimi për Inteligjencën Jashtëtokësore) Post Detection-Hub është menduar të jetë një pikë takimi për ekspertët për të krijuar një mënyrë të unifikuar për t'iu përgjigjur alienëve - në rast se ata kontaktojnë me ne, ose anasjelltas.

"Fantazia shkencore është e mbushur me eksplorime të ndikimit në shoqërinë njerëzore pas zbulimit dhe madje edhe takimeve me jetën ose inteligjencën diku tjetër," tha John Elliott, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”,  koordinator i qendrës në Universitetin e St Andrews, në një deklaratë.

“Por ne duhet të shkojmë përtej të menduarit për ndikimin mbi njerëzimin”, shtoi ai. "Ne duhet të koordinojmë njohuritë tona të ekspertëve jo vetëm për vlerësimin e provave, por edhe për të marrë në konsideratë reagimin shoqëror njerëzor, ndërsa kuptimi ynë përparon dhe komunikohet ajo që dimë dhe ajo që nuk dimë."

(Kosova Sot Online)