Oqeani më i frikshëm në botë për udhëtimin me anije

  • A.P /
  • 11 February 2024 - 09:35
Oqeani më i frikshëm në botë për udhëtimin me anije

Era të forta, det i trazuar dhe dallgë që arrijnë mbi 15 metra, pika e kalimit nga skaji më jugor i Amerikës së Jugut në Kepin Horn deri në pikën më veriore të Antarktidës në Oqeanin Jugor cilësohet edhe si oqeani më i frikshëm në botë për udhëtimin me anije.

 

E njohur si Pasazhi Drake, kjo zonë ujore është mjaft e ashpër për kalimin e anijeve, por e vetmja rrugë për të shkuar në Antarktidë.

Pasazhi Drake po njeh gjithnjë e më shumë rritje të në Antarktidë dhe duhen mbi 48 orë për të kaluar atë dhe mbërritur në "kontinentin e bardhë".

(Kosova Sot Online)