Disa kuriozitete që ndoshta nuk i keni ditur për hapsirën

  • G.G /
  • 30 March 2024 - 01:18
Disa kuriozitete që ndoshta nuk i keni ditur për hapsirën

Universi është një vend i çuditshëm. Është e mbushur plot me planetë alienë misterioz, yje që zbehin Diellin dhe shumë kuriozitete të tjera kozmike që duket se sfidojnë logjikën.

Më poshtë, ne theksojmë disa fakte të panumërta të pazakonta hapësinore rreth planetit tonë dhe universit të gjerë.

1.Do të duheshin nëntë vjet për të ecur në Hënë.

2. Marsi quhet Planeti i Kuq për shkak të ngjyrosjes së tij të kuqe, e cila vjen nga sasia e madhe e oksidit të hekurit – i njohur në Tokë si ndryshk – në sipërfaqen e planetit.

3. Temperatura e Mërkurit varion nga -280°F në anën e tij të natës deri në 800°F gjatë ditës.

4. Nëse mund ta dalloni galaktikën e Andromedës me sy të lirë, mund të shihni diçka 14.7 miliardë miliardë milje larg.

5. Dielli është 400 herë më i madh se Hëna, por edhe 400 herë më larg, duke bërë që të dy objektet të duken të jenë të të njëjtës madhësi në qiellin tonë.

6. Jupiteri është planeti më i madh. Ai mund të përmbajë shtatë planetët e tjerë në vetëm 70 për qind të vëllimit të tij.

7. Yjet nuk vezullojnë derisa drita e tyre të kalojë nëpër atmosferën.

(Kosova Sot Online)