A ka më shumë pemë në Tokë apo yje në 'Rrugën e Qumështit'?

  • A.P /
  • 19 May 2024 - 09:26
A ka më shumë pemë në Tokë apo yje në 'Rrugën e Qumështit'?

Çfarë bëni kur shihni shumë numra, tabela dhe fjalën, “statistika”? Ju shumë mirë mund t’i injoroni ato. Por jo sot! Ne kemi mbledhur disa prej fakteve më interesante statistikore që zbulojnë shumë për botën rreth nesh. Për shembull, a e dini se rreth 1.700 njerëz në SHBA bëhen milionerë çdo ditë?

1. Bangladeshi ka më shumë popullsi se Rusia;

Sipas të dhënave të sotme, popullsia e vendit të vogël, Bangladeshit është më e madhe se popullsia e Rusisë. Në Bangladesh ka 20 milionë njerëz, edhe pse zona e vendit është 116,000 herë më e vogël se ajo e Rusisë.

 

2. Ka shumë më pak yje se pemë;

Sipas statistikave, ka më shumë pemë në Tokë sesa ka yje në Rrugën e Qumështit. Sot, ka rreth 3 trilion pemë dhe 400 miliardë yje.

3. Popullsia e Gjermanisë ka përqindjen më të vogël të fëmijëve;

Fëmijët e moshës 0 deri 14 vjeç përbëjnë vetëm 12% të popullsisë së Gjermanisë, ndërsa në Kenia e njëjta grup moshe përbën 40% të popullsisë.

4. Mary dhe James janë emrat më të popullarizuar;

Nga vitet 1917 deri më 2016, emrat më të njohur ishin James për djemtë dhe Mary për vajzat. Midis djemve, kishte pothuajse 5 milion fëmijë të quajtur James, dhe 3,5 milion vajza të quajtura Mary.

5. Për mijëra vjetët e fundit, popullsia e Tokës është rritur 22 herë.

Popullsia e Tokës është rritur më shumë se 22 herë nga viti 1000 deri 2000. Në korrik të vitit 1000, ishin 275,000,000 njerëz; dhe në korrik të vitit 2000, kishte 6,145,006,989 njerëz.


(Kosova Sot Online)