A 'flasin' elefantët në Afrikë?

  • A.P /
  • 17 June 2024 - 14:00
 A 'flasin' elefantët në Afrikë?

Elefantët afrikanë thërrasin me emer njëri-tjetrin, njësoj si ne njerëzit. Lëshojnë tinguj të personalizuar që janë etiketa zanore të mirëfillta. Kjo gjë tregon se kanë aftësinë të përpunojnë mendime abstrakte, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

 

Puna kërkimore e publikuar në revistën shkencore “Nature Ecology dhe Evolution”, mban firmën e Universitetit të Colorado State, që kanë regjistruar 470 vokalizime të lëshuara nga 101 ekzemplarë, me destinacion 117 elefantë të tjerë.

Databaza e krijuar më pas është analizuar me teknika të reja dhe sofistikuara dhe rezultatet tregojnë qartë se elefantët, ndryshe nga delfinët dhe papagallët qe thjesht riprodhojnë tingujt me imitim, për të komunikuar përdorin thirrje specifike dhe abstrakte për çdo individ.

(Kosova Sot Online)