Këto grupe të gjakut janë më të rrezikuarat nga sulmi në zemër dhe në tru - Shëndetësia - Kosova Sot
Këto grupe të gjakut janë më të rrezikuarat nga sulmi në zemër dhe në tru

Këto grupe të gjakut janë më të rrezikuarat nga sulmi në zemër dhe në tru

Nëse hani ushqime që nuk ju përshtaten sipas grupit të gjakut, me gjasë do të keni më shumë probleme shëndetësore, transmeton gazeta Kosova Sot. Studimet ku ishin përfshirë rreth 1,3 milion njerëz kanë treguar se si rreziku për probleme kardiovaskulare te grupet e gjakut A, B ose AB, për 9 për qind janë më të larta se te ata me grupin e gjakut 0. Mendohet se personat e rrezikuar kanë sasi më të madhe me proteina, që nxitin krijimin e trombociteve, që është një nga shkaktarët dhe faktorët kryesorë që shkakton sulmin në zemër dhe atë në tru. Rreziku nga tromboza më shumë rritet pas moshës 45 vjeçe.

(Kosova Sot)

8 orë e 42 minuta më parë
14/12/18