Qumështi i deleve është ilaç për trombozë dhe vena të zgjeruara - Shëndetësia - Kosova Sot
Qumështi i deleve është ilaç për trombozë dhe vena të zgjeruara

Qumështi i deleve është ilaç për trombozë dhe vena të zgjeruara

Problemi me vena të zgjeruara dhe trombozë është e zakonshme sot, sidomos midis femrave. Kjo gjendje di të jetë shumë e dhimbshme derisa jetën e bën të padurueshme. Venat e zgjeruara më shpesh i hasim në këmbë dhe nyja. Shfaqen si pasojë e venave të dëmtuara, mbipeshës, mungesës së ushtrimeve, lëndimeve, trombeve, si pasojë e qëndrimit të tepërt në këmbë. Pos kësaj, venat e zgjeruara mund t'i bllokojnë venat e thella dhe të shkaktojnë trombozë të thellë të venave. Duhet të konsumoni ushqim të shëndetshëm, sidomos nëse qëndroni shumë ulur apo në këmbë. Po ashtu, duhet të përdorni ilaçe vendore. Sot ju sjellim recetën për venat e zgjeruara dhe trombozën.

Përbërësit:

1 gotë qumësht të deleve; 1 sapun të foshnjave. Përgatitja: Bluani sapunin dhe e vendosni në qumësht. E ruani në frigorifer. Shërimi: përzierjen e vendosni në kompresa dhe e mbështetni në pikat problematike. Kompresën e ndërroni 2-3 herë në ditë.

(Kosova Sot)

22 orë e 54 minuta më parë
22/11/18