ME KËTË ILAÇ NGADALËSONI PLAKJEN DHE HIQNI STRESIN - Shëndetësia - Kosova Sot
ME KËTË ILAÇ NGADALËSONI PLAKJEN DHE HIQNI STRESIN

ME KËTË ILAÇ NGADALËSONI PLAKJEN DHE HIQNI STRESIN

Vaji i arrës është përgatitje natyrale shumë i dobishëm për shëndetin. Shtimi i aftësive kognitive nënkuptohet porsa t'ia hidhni një sy arrave, por këtë e dëshmojnë edhe studimet e shumta klinike. Vaji i arrës, në fakt, nxit qarkullimin e shtuar në tru që është kyç për arritjen optimale të aktiviteteve, punën dhe funksionimin e trurit dhe sistemit nervor, e me vetë këtë përmirësohet edhe mundësia e kujtesës, mësimit, shtohet përqendrimi dhe zbutet stresi. Vaji i arrës është një prej burimeve më të mirë për antioksidues për parandalimin e dëmtimit të indeve nga efekti i radikaleve të lira. Aktiviteti i fortë i tyre prej një antioksiduesi në masë të madhe e ngadalëson plakjen e në organizëm parandalon shfaqjen e sëmundjeve malinje degjeneruese. 

(Kosova Sot)

11 orë e 41 minuta më parë
20/01/19