Prindërit kanë shëruar të birin që vuante nga autizmi - Shëndetësia - Kosova Sot
Prindërit kanë shëruar të birin që vuante nga autizmi

Prindërit kanë shëruar të birin që vuante nga autizmi

Për autizmin shumica do të thoshin se është sëmundje e kohëve moderne, që me të shpejtë por rritet në vitet e fundit. Jo shumë moti, në Amerikë është thënë se vaksinat shkaktojnë autizmin dhe, sa më shumë që shtohen vaksinat, aq më shumë shtohet edhe numri i fëmijëve që vuajnë nga autizmi. Në disa vende numri i kësaj sëmundjes po rritet me të madhe. Prindërve u është thënë se simptomat e sëmundjes mund të zbuten, por jo të shërohet në tërësi. Por, një djalosh me emrin Ethan Fox, botës i ka treguar se kjo nuk është e vërtetë. Prindërit e tij kishin bërë ndryshime në ushqimin e djaloshit dhe ai në tërësi është shëruar. Jo shumë moti ishte thënë gjatë një studimi se me ndryshime në ushqim autizmi mund të përmirësohet dhe se tek ata fëmijë që është diagnostikuar, ata do t'i kthehen jetës normale. Prindërit e djaloshit kishin zbuluar se ndryshimi gjendet te ushqimi pa gluten dhe kazeinë (prodhime të qumështit). Ata kishin filluar me përdorimin e vitaminave dhe perimeve organike dhe ishte vërejtur përmirësim i madh.  

(Kosova Sot)

15 orë e 56 minuta më parë
21/01/19