NJË GOTË LËNG SI KY SHKRIN 50 PËR QIND TË SHTRESAVE DHJAMORE PËRRETH STOMAKU - Shëndetësia - Kosova Sot
NJË GOTË LËNG SI KY SHKRIN 50 PËR QIND TË SHTRESAVE DHJAMORE PËRRETH STOMAKU

NJË GOTË LËNG SI KY SHKRIN 50 PËR QIND TË SHTRESAVE DHJAMORE PËRRETH STOMAKU

Sipas studimit të publikuar te "Nutrition', një gotë lëng domatesh mundet në mënyrë drastike të zvogëlojë madhësinë e belit, pa ndryshuar asgjë në pjesën tjetër të ushqimit. Studiuesit kanë gjetur fakte që një femër që ka konsumuar 280 mililitra të këtij lëngut përditë kishin humbur 50 për qind të shtresave dhjamore nga beli. Ky lëng ul kolesterolin derisa ndihmon te humbja e përgjithshme në peshë. Ky lëng posedon nivel të lartë të likopenit. Domatja përmban pak kalori dhe karbohidrate derisa përmban shumë ujë. Posedon pak sheqer kështu që është alternativë për lëngjet e pemëve. 

15 orë e 30 minuta më parë
15/12/18