Mos shpenzoni të holla kot, këta janë antibiotikët natyralë - Shëndetësia - Kosova Sot
Mos shpenzoni të holla kot, këta janë antibiotikët natyralë

Mos shpenzoni të holla kot, këta janë antibiotikët natyralë

Antibiotikët kanë vend të rëndësishëm në ilaçet e përshkruara. Nëse e teproni me konsumimin e tyre, ekziston mundësia e rezisetncës ndaj tyre. Për parandalimin e disa gjendjeve, më mirë të përdorni antibiotikët natyralë që i kemi në kuzhinë.

QEPA

Nuk ka shtëpi që nuk ka qepë. Në fakt, qepa pakëson inflamacionet dhe parandalon infeksionet. Në qepë gjendet një përbërës që quhet kuercetinë, i cili parandalon kancerin. Lufton radikalet e lira që shkaktojnë shumë sëmundje.

HUDHRA

Sasia e lartë e antioksiduesve në hudhër janë më meritorë që hudhra është luftues i shkëlqyeshëm kundër baktereve dhe infeksioneve.

LAKRA

Lakra përmban sasi të madhe me vitamina C. Vetëm një gotë me lakër ofron rreth 75 për qind të nevojave ditore për këtë vitaminë.

UTHULLA E MOLLËS

Përmban përbërës të shumtë prej antibiotiku dhe antiseptiku. Ndihmon në gjendje të ndryshme, duke filluar nga kontrolli i peshës trupore e deri te ulja e kolesterolit. 

(Kosova Sot)

19 orë e 12 minuta më parë
15/12/18