Një grusht rrush i thatë zëvendëson ilaçet

  • 18 prill 2019 - 15:48
Një grusht rrush i thatë zëvendëson ilaçet

A e keni ditur se rrushi i thatë ka fuqinë e forcimit të sistemit nervor, ndikon si sedativ, zbut inflamacionet në trup, përfshirë edhe inflamacionin e mushkërive?

Janë të hatashëm për të gjithë ata që vuajnë nga shtypja e lartë e gjakut, e disa kokrra rrush të thatë në ditë ju ndihmojnë edhe kundër rrudhave. Pastrojnë traktin tretës dhe ndihmojnë në parandalimin e osteoporozës.

Rrushi i thatë me ngjyrë të zezë është më shërues, sepse është përplot me fibra, proteina, vitamina e minerale. Kaliumi nga rrushi i thatë është i hatashëm për veshka, forcimin e zemrës dhe lëkurën e shëndetshme.

(Kosova Sot)