Ja ilaçi natyror për parandalimin dhe shërimin e kancerit

  • 04 maj 2019 - 16:19
Ja ilaçi natyror për parandalimin dhe shërimin e kancerit

Në vitin 1952 biokimisti Dr. Ernst Kreb i Riu në San Francisko konstatoi se kanceri është reagim metabolik ndaj ushqimit jo adekuat dhe mungesës së materieve ushqyese dhe se aty gjendet çelësi për shërimin e kancerit. Studimi i tij çoi deri te substanca, e cila gjendet te rreth 1200 bimë në natyrë. Kjo substancë quhet amigdalinë. Substanca me përqendrimin më të madh të enzimave të domosdoshme gjendet në pjesën e brendshme, të butë, të bërthamës së kajsisë. Laetrili përfitohet ashtu që amigdalina thjesht ndahet nga farat e buta, pastrohet dhe ruhet në formë të përqendruar.

ÇKA ËSHTË AMIGDALINA?

Amigdalina është nitrolosid. Nitrolosidet është vështirë që të kategorizohen, meqë gjenden në ushqime, por nuk janë ushqime. Amigdalina ka strukturë të ngjashme me strukturat e komplikuara të vitaminës B, prandaj Dr. Kreb e quajti B17. Dr. Kreb ia kishte injektuar laetrilin vetes së tij dhe nuk kishte pasur kurrfarë efektesh të padëshirueshme. Më pas kishte bërë edhe eksperimente në kafshë dhe kishte konstatuar se laetrili është efikas kundër kancerit. Meqë laetrili ka origjinë natyrore dhe nuk është substancë sintetike kimike, nuk mund të patentohet. Dhe, natyrisht, nuk është helmuese. Këtë ilaç natyror e urrejnë shumë prodhuesit e ilaçeve, meqë ata duan që të na shesin ilaçe sintetike, të cilat kanë më shumë efekte të dëmshme, në mënyrë që ata t'i mbushin më shumë xhepat e tyre me para. FDA (agjencia amerikane e ilaçeve) e ka ndaluar laetrilin në vitin 1971.

SI FUNKSIONON?

Amigdalina përmban katër substanca. Dy janë lloje të glukozës, njëra është benzaldehidi, e tjetra cianidi. Benzaldehidi dhe cianidi janë helme nëse lirohen si molekula të pastra dhe nëse nuk janë të lidhura me formacione të tjera. Ka shumë ushqime që përmbajnë cianid, por ai është i padëmshëm, meqë është i lidhur me molekula të tjera. Pra, për qelizat normale amigdalina nuk është e dëmshme, por qelizat e kancerit nuk janë normale. Ato përmbajnë enzimën beta-glukozid, i cili liron cianidin dhe benzaldehidin nga amigdalina, duke u vetëshkatërruar në këtë mënyrë.

APLIKIMI

Te personat e sëmurë nga kanceri duhet të aplikohen sasi më të mëdha ditore të vitaminës B17, në mënyrë që amigdalina të arrijë deri te qelizat kanceroze. Shumë pacientë, të cilët kanë përdorë laetril kanë pasur një shkallë të shërimit prej 85%, me kusht që të mos kenë përdorë ilaçe të tjera sintetike, të cilat e shkatërrojnë sistemin imunitar. Ka shumë tregime rreth njerëzve që janë mjekuar vetëm me laetril, apo me fara të kajsive. Doza për parandalimin e kancerit është 5-7 fara në ditë. Për mjekimin e kancerit disa preferojnë një farë të kajsisë në çdo dhjetë kile të peshës trupore. 

(Kosova Sot)