Zbulohen dy simptoma që paralajmërojnë kanceri

  • 24 qershor 2019 - 08:41
Zbulohen dy simptoma që paralajmërojnë kanceri

Studimi i fundit i kryer në 'JAMA Dermatology' ka zbuluar dy simptoma të reja, që tregojnë kancerin e lëkurës, e këto janë të kruarat dhe dhimbjet. Ekspertët kanë vëzhguar 268 persona të sëmurë nga tri llojet më të shpeshta të kancerit.

Të anketuarit ishin dashur ta përcaktojnë nivelin e kruarjes dhe dhimbjeve nga 1 deri në 10. Rezultatet kanë treguar se 37 për qind e simptomave të kancerit ishin të kruarat, ndërsa 28 për qind ato të dhimbjeve.

Shumë pacientë, rreth 46 për qind e tyre kishin që të dyja simptomat. Ishte konstatuar se këto dy simptoma janë më pak të vërejtura, kur melanoma të jetë në pyetje. 

(Kosova Sot Online)