Si t'i mbijetoni infarktit?

  • 18 shkurt 2020 - 10:16
Si t'i mbijetoni infarktit?

Kjo është këshillë që duhet ditur të gjithë. Personat, zemra e të cilëve rrah në mënyrë jo të rregullt dhe fillojnë të ndihen keq, kanë në dispozicion dhjetë sekonda para se ta humbin vetëdijen. Këta persona mund ta ndihmojnë veten e tyre duke u kollitur në mënyrë energjike dhe të shpeshtë.

Para secilës kollë të marrin frymë thellë. Kolla duhet të jetë e fortë, e thellë dhe e zgjatur, thuajse po nxirrni këlbaz nga mushkëritë. Derisa të mos arrijë ndihma apo derisa të mos e ndjeni se zemra po rrah normalisht, frymëmarrja e thellë dhe kolla duhet të përsëriten çdo dy orë. Lëvizjet e kollës mbajnë qarkullimin e gjakut derisa frymëmarrja e thellë sjell oksigjen në mushkëri. Viktimat e sulmit në zemër, me këtë teknikë edhe munden të arrijnë vetë në spital.

(Kosova Sot Online)