Hidhni syzet! Metoda e përmirësimit të shikimit të dobësuar

  • E.K /
  • 29 qershor 2020 - 15:12
Hidhni syzet! Metoda e përmirësimit të shikimit të dobësuar

Të gjithë e dimë se nëse nuk përdorim për një kohë të gjatë një grumbull të caktuar të muskujve, ata dobësohen. E njëjta vlen edhe për muskujt të rrethojnë lenten e syrit. Nëse mbani syze dhe nuk ushtroni sytë, shikimi do të dobësohet. Në procesin e përmirësimit të shikimit me rëndësi është t'ju përmbaheni disa rregullave.

1. Nevojitet të shmangni presionin e fortë në sy dhe nevojitet për çdo 2-3 orë, për disa minuta, t'i mbyllni sytë.

2. Detyrimisht të bëni gjimnastikë për sytë, që është e përbërës nga 16 ushtrime (me sy t'i përcillni këto linja).

3. Në tërësi të hiqni dorë nga syzet.

4. Bëni masazh të përditshme nëpër pika të caktuara: Me majat e gishtit të mesëm dhe atij tregues shtypni mollëzat e syve 8 herë. Bëjeni ashtu që masazhi të mos shkaktojë ndjenjë të pakëndshme. Pas kësaj, me majat e gishtit tregues shtypni këto pika nga dy herë.

5. Detyrimisht shëtitni dhe shikoni larg.

6. Pini lëng të karotës me disa pika vaj ulliri.

7. Shpëlani sytë me ujë të ngrohtë.

8. Mos e përdorni kompjuterin dy orë para se të shkoni në gjumë.

9. Bëni masazh, për ta zgjeruar përqendrimin, duke shikuar në një objekt të caktuar.

10. Shmangni lodhjen e madhe fizike dhe stresin.

(Kosova Sot Online)