CNN: Vaksina mund të jetë gati deri në fund të vitit

  • A.P /
  • 10 korrik 2020 - 14:42
CNN: Vaksina mund të jetë gati deri në fund të vitit

Firma gjermane BioNTech është e bindur se do të kërkoj miratimin rregulator deri në fund të vitit për një vaksinë efikase për luftimin e koronavirusit, tha CEO i kompanisë për TheWall Street të premten.

DMirëpo, doktor Ugur Sahin tha se për shkak të përhapjes së virusit, mund të duhet rreth një dekadë që popullata e botës ta arrijë imunitetin e duhur, edhe nëse vaksina bëhet e disponueshme në fund vitit.

“Unë supozoj se ne do të bëjmë vetëm me këtë virus kur më shumë se 90% e popullatës gobale do të fitoj imunitetin qoftë përmes infektimit ose përmes një vaksinë:, tha Sahin për Gazetën.

Sahin shtoi se kompania mund të prodhojë disa qindra miliona doza para aprovimit dhe më shumë se 1 miliard doza deri në fund të vitit 2021. Javën e kaluar BioNTech njoftuan se vaksina Covid-19 në zhvillim kishte dhënë rezultate të kënaqshme.

Kompanitë i publikuan gjetjet e tyre më 1 korrik në një letër preliminare, ku treguan se pjesëmarrësir e studimit në fazën e parë të vaksinës, iu përgjigjën imunizimit dhe u zbulua se ishte pritur mirë nga pacintët. Ndërkaq, faza e dytë e studimit është duke vazhduar.

(Kosova Sot Online)