Gjashtë mite për ushqimin, në të cilat duhet të ndaloni së besuari

  • E.K /
  • 19 gusht 2020 - 11:10
Gjashtë mite për ushqimin, në të cilat duhet të ndaloni së besuari

gjithë kemi dëgjuar se selinoja përmban kalori negative, se dërrasa prej plastikës për prerjen e mishit është më e mirë dhe që kurrë të mos e anashkalojmë kafjallin po deshëm të humbim në peshë Mosfunksionimi ereksional është komplikimi më i shprehur te personat që vuajnë nga diabeti.

SHKAKTARËT

Sëmundja e sheqerit është një nga faktorët kryesorë të shkaktarit të mosarritjes së ereksionit. Shkaktarët e pengesës së ereksionit nuk njihen saktë, por shumë studime theksojnë se pengesat vijnë si pasojë e dëmtimit të enëve të gjakut ose të nervave, çrregullimeve hormonale ose psikogjenike. Sëmundja shpeshherë përcillet me ankthe ose depresion që ndikon më shumë në mosfunksionimin e ereksionit.

SHËRIMI I MOSFUNKSIONIMIT EREKSIONAL

Për fat të mirë, ekzistojnë shumë metoda të shërimit, që përdoren varësisht çrregullimit të impotencës. Përfshihet shërimi me ndihmën e tabletave dhe injeksioneve. Në fund disa fjalë edhe për pengesat në marrëdhëniet e femrave me sëmundje të sheqerit. Femrat që vuajnë nga sëmundja e sheqerit gjatë marrëdhënieve kanë dhimbje dhe nuk mund të ndihen rehat, që vjen si pasojë e mungesës së lagështisë në vagjinë. Shenjat e tjera të çrregullimit funksional të seksit vërehen edhe te mungesa e dëshirës për seks, si dhe çrregullime në orgazëm. Rol të rëndësishëm në shërimin e këtyre çrregullimeve luajnë shërimi i infeksioneve urogjenitale, si dhe aplikimi i mjeteve që ia kthejnë lagështinë vagjinës. Kombinimi që përmirëson imunitetin Mosfunksionimi ereksional dhe sëmundja e sheqerit

MIT: VITAMINA C NA MBRON NGA FTOHJET

Marrja e vitaminave C, derisa keni ftohje, mund ta shkurtojë kohëzgjatjen e sëmundjes, por marrja e tepërt e suplementeve nuk ju garanton se nuk do të ftoheni.

MIT: SELINOJA KA KALORI "NEGATIVE"

Për fat të keq, kaloritë negative nuk ekzistojnë. Mirëpo, selinoja përmban vetëm 10 kalori për shujtë, kështu që është mirë ta konsumoni nëse dëshironi që të humbni në peshë.

MIT: PËRDORNI DËRRASË TË PLASTIKËS, NË VEND TË ASAJ PREJ DRURIT, PËR TË PRERË MISHIN

Hulumtimet kanë treguar se nuk ekziston ndonjë veprim antibakterial real nëse e përdorni objektin prej plastikës në vend të dërrasës prej drurit. Në fakt, nëse ka baktere në dërrasën prej drurit, ato mund të depërtojnë vetëm nëse e preni dërrasën përgjysmë.

MIT: PERIMET E FRESKËTA JANË MË TË SHËNDETSHME SE TË ZIERAT

Kjo pjesërisht është e saktë dhe dallon varësisht nga rasti në rast. Domatet, spinaqi, karotat dhe kërpudhat janë shumë më të shëndetshme nëse i konsumoni të ziera se sa të freskëta.

MIT: NËSE DËSHIRONI TË HUMBNI NË PESHË, KAFJALLI ËSHTË I DOMOSDOSHËM

Një studim, nga viti 2013, ka vërtetuar se konsumimi i kafjallit apo anashkalimi i tij nuk kanë kurrfarë efekti te humbja në peshë. E gjitha është individuale - nëse zgjoheni herët apo rrini deri natën vonë, nevojat për ushqim do të jenë të ndryshme te ju.

MIT: RREGULLI I 5 SEKONDAVE

Të gjithë e marrim për rregull se nëse ushqimi na ka rënë në dysheme, mundemi ta konsumojmë pa problem nëse nuk ka qëndruar më gjatë se pesë sekonda. Profesori Pol Doson ka bërë me dije se më i rëndësishëm është fakti se çfarë vendi ka rënë ushqimi, sasia e ndotjes, e jo kohëzgjatja.

(Kosova Sot Online)