Pemët dhe perimet më të mira për nëntor

  • E.K /
  • 07 shtator 2020 - 13:32
Pemët dhe perimet më të mira për nëntor

Ushqimi sezonal, natyral, është më i miri, më i shijshmi dhe më i liri. Të gjithë pajtohen se duhet konsumuar ushqime sezonale, e të kënaqemi me shijen e tyre, si dhe duke kursyer.

JANË MË TË LIRA

Kur pemët dhe perimet rriten dhe kultivohen në kohën e caktuar, nevojitet që më pak mund të shpenzohet që bartet te konsumatorët.

JANË MË TË SHIJSHME

Nuk kemi as pse ta përmendim sa të shijshme dardhët janë në vjeshtë, sidomos në krahasim me dimër apo pranverë. Po ashtu, vlen edhe për ushqimet e tjera.

JANË MË TË SHËNDETSHME

Për kultivimin e ushqimeve sezonale nevojitet sasi shumë më e vogël me pesticide dhe kemikate, prandaj ato ushqime janë më të shëndetshme dhe nuk e shtojnë rrezikun për t'u prekur nga sëmundjet e ndryshme.

(Kosova Sot Online)