Rreth 90 për qind e sëmundjeve ndërlidhen me gjendjen shpirtërore

  • E.K /
  • 12 shtator 2020 - 10:31
Rreth 90 për qind e sëmundjeve ndërlidhen me gjendjen shpirtërore

Disa njerëz nganjëherë kurrë nuk e njohin veten, përkatësisht shpirtin e tyre, e as nuk janë të vetëdijshëm për ekzistencën e tij. Jo rrallëherë personat takohen me të ashtuquajturën shpirtin e vet dhe në marrëdhënien e vet ndaj trupit. Në të kaluarën e largët mjekët kinezë kanë thënë se "frika e njerëzve ngjitet për shpretkë dhe neuronet e shkatërrojnë mëlçinë".

Në Greqinë e vjetër para vënies së diagnozës, nga i sëmuri ishte kërkuar që të flinte në tempullin Eskulap dhe më pas duhej t'ju tregonte se çfarë kishte parë ëndërr.

Tashmë dihet se traumat e ndryshme kanë ndikim negativ në shëndetin në përgjithësi. Këto pasoja tërhiqen nga frika, si pasojë kur dikush kurrë nuk është i lumtur, zemërimi, dhuna, paaftësia për dashuri dhe shumë simptoma tjera. Përmes eksperimenteve është treguar se trupi subtil, që lidh shpirtin dhe trupin fizik, mund të "hapet" dhe se mundet të "manovrohet" me të.

(Kosova Sot Online)