Ekspertët sugjerojnë lajthitë për kujtesë dhe qarkullim

  • E.K /
  • 10 dhjetor 2020 - 13:55
Ekspertët sugjerojnë lajthitë për kujtesë dhe qarkullim

Shkencëtarët kanë vërtetuar se konsumimi i lajthive përmirësimin edhe kujtesën. Ky studim jo vetëm se u ndihmon studentëve gjatë provimeve, por edhe të gjithë atyre që dëshirojnë përqendrim më të mirë. Pasi që janë burim për vitamina, minerale, magnez, aminoacide omega 3 dhe gjashtë, ekspertët lajthitë ua sugjerojnë të gjitha moshave.

Lajthitë janë të mira edhe për përmirësimin e pasqyrës së gjakut, kështu që personat anemik duhet t'i konsumojnë. Mjekët i sugjerojnë edhe për kafjall edhe në vend të prodhimeve të qumështit derisa për drekë e zëvendësojnë mishin.

(Kosova Sot Online)