Simptomat e COVID-19: Si të zbuloni rrezikun veç duke prekur lëkurën tuaj

  • E.K /
  • 26 January 2021 - 14:19
Simptomat e COVID-19: Si të zbuloni rrezikun veç duke prekur lëkurën tuaj

Problemet me coronavirusin kanë vazhduar të rriten në të gjithë botën. Një nga mënyrat më të lehta për të zbuluar rrezikun është të kontrolloni nëse keni temperaturë.

Ju duhet të merrni në konsideratë testimin për COVID-19, nëse keni temperaturë të lartë.

Një nga mënyrat më të lehta për të kontrolluar temperaturën është të ndjeni gjoksin ose shpinën. Ju mund të ndiheni të nxehtë në prekjen e gjoksit tuaj, tha NHS. Kjo do të thotë që ju nuk keni nevojë të blini një termometër të shtrenjtë për të kontrolluar temperaturën tuaj.

Një temperaturë e lartë është një nga tre simptomat kryesore paralajmëruese të COVID-19. “Nëse keni ndonjë nga simptomat kryesore të coronavirusit, bëni një test sa më shpejt të jetë e mundur. Qëndroni në shtëpi derisa të merrni rezultatin”, tha NHS, shkruan Express.co.uk.

“Simptomat kryesore të coronavirusit janë një temperaturë e lartë, një kollë e re, e vazhdueshme dhe një humbje ose ndryshim i ndjenjës tuaj të nuhatjes ose shijes. Shumica e njerëzve me coronavirus kanë të paktën një nga këto simptoma”, vazhdon NHS. “Një temperaturë e lartë – kjo do të thotë që ndiheni të nxehtë kur prekni gjoksin ose shpinën”.

Ju gjithashtu duhet të vetë-izoloheni në shtëpi derisa të merrni rezultatet e testit tuaj. Nëse testi kthehet si negativ, mund të ktheheni në jetën normale, me kufizimet e caktuara nga Qeveria. Por nëse kthehet pozitivisht, duhet të vet-izoloheni në shtëpi për të paktën dhjetë ditë të tjera.

(Kosova Sot Online)