Disa pozicione të gjumit që mund t’iu ndihmojnë për dhimbjen e shpinës

  • E.K /
  • 13 shkurt 2021 - 09:38
Disa pozicione të gjumit që mund t’iu ndihmojnë për dhimbjen e shpinës

Qafa dhe dhimbja e sipërme e shpinës

Gjumi në shpinë përhap peshën tuaj në mënyrë të barabartë mbi çdo pjesë të trupit tuaj. Në këtë mënyrë, ju vendosni më pak presion në zona të lokalizuara si qafa juaj dhe pjesa e sipërme e shpinës. Gjithashtu ndihmon për të lidhur shtyllën kurrizore dhe organet e brendshme.

Dhimbje rreth shtyllës kurrizore

Ky është një pozicion i mirë gjumi për njerëzit që zakonisht flen në barkun e tyre dhe është e vështirë për ata të bien në gjumë në ndonjë pozitë tjetër. Shtoni një jastëk nën barkun tuaj dhe pjesën e sipërme të legenit tuaj. Sigurohuni që është e hollë, jo e trashë. Si rezultat, do të jesh në gjendje të gjesh gjumë, ndërsa mbështetja e jastëkut nën barkun tënd e bën zvogëlimin e presionit në shpinë. Nuk ka rezultate? Mundohuni të hiqni jastëkun nën kokën tuaj.

Dhimbje mbrapa

Kur fle në anën tënde, ti e detyron shpinën që të bjerë në një pozicion të panatyrshëm, duke shtuar peshë shtesë për shpinën tuaj më të ulët. Është mirë që të përkulni gjunjët pak lart dhe të vendosni një jastëk në mes tyre.

Dhimbja e mesit

Nëse vuani nga dhimbja në zonën e mesit që ndodhet në pjesën e poshtme të shpinës, fjetja në pozitë të shtrirë mund t’ju ndihmojë. Vendosni disa jastëkë prapa krahëve dhe qafës për të krijuar mbështetje të mjaftueshme për t’u përshtatur për lakimin natyror. Për rehati shtesë, vendosni më shumë jastëkë nën gjunjë dhe këmbë.

Nerva të tensionuara

Nëse një nga disqet e kurrizit ka arritur të rrëshqasë pak nga pozicioni i saj natyral, do të ndjeni dhimbje. Provoni këtë pozicion që ju lejon të zgjerohet hapësira midis çdo rruazë dhe t’i shtyni ata të zhvendosen në pozicionin e tyre origjinal.

(Kosova Sot Online)