Ilaçi që po mahnit botën: Pajisja që mashtron trurin

  • E.K /
  • 26 February 2021 - 12:32
Ilaçi që po mahnit botën: Pajisja që mashtron trurin

Një kirurg ka dizajnuar një pajisje të vogël për të cilën beson se mund ta mashtrojë trurin dhe të mendojë se lukthi është i ngopur. Pajisja e tij e quajtur 'Full Sense Device' do të mund të shpëtonte me miliona njerëz që vuajnë nga mbipesha. Një paciente që e kishte testuar ka rrëfyer edhe për këtë pajisje. Që nga vitet 1980 kam konsumuar bukë dhe mish, dhe ato i konsumoja me kënaqësi. Kirurgu Randy Baker shpejtë e kishte kuptuar se ku qëndron problemi në vitin 2004.

Ai përmes operacionit kishte hapur zorrën e hollë, por ky pacient nuk kishte zgjidhje tjetër. Pas dy javësh, pacienti kishte shkuar dhe e kishte falënderuar. Mjeku amerikan e kishte kuptuar se truri mund të mashtrohet. Ai planifikon që një pajisje të vogël ta vendosë në trup, për një periudhë kohore gjashtë muajsh. Gjatë eksperimentit, të gjithë pacientët që e kishin përdorur këtë pajisje kishin humbur në peshë, madje kanë humbur në peshë edhe pasi kanë hequr aparatin. Një pjesë e pacientëve, për një periudhë kohore prej gjashtë muajsh kishin humbur rreth 75 për qind të peshës trupit.

(Kosova Sot Online)