Përfitimet e vajit të lajthisë të dobishme për shëndetin

  • E.K /
  • 03 maj 2021 - 14:21
 Përfitimet e vajit të lajthisë të dobishme për shëndetin

Lajthia është e shijshme dhe e dobishme për shëndetin dhe përfitimet e saj nuk janë të kufizuara, por gjithashtu shtrihen në flokë dhe lëkurë.

Vaji i lajthisë është një produkt natyral bimor i pasur me përfitime për lëkurën e fytyrës falë përmbajtjes së acideve yndyrore si linoleik dhe oleik. Dallohet gjithashtu nga ngjyra e verdhë, aroma e mrekullueshme aromatike dhe struktura e lehtë, kështu që është e këndshme për flokët.

Në vijim, ne rishikojmë një grup përfitimesh të vajit të lajthisë për lëkurën dhe flokët, sipas faqes italiane “tuobenessere”.

Vaji i lajthisë është shumë i dobishëm për lëkurën e fytyrës, pasi është një ilaç natyral veçanërisht i përshtatshëm për njerëzit me lëkurë të yndyrshme dhe njerëzit që vuajnë nga puçrrat dhe aknet, falë veprimit të tij të shkëlqyeshëm të pastrimit që ndihmon në çlirimin e poreve dhe pastrimin e tyre nga çdo papastërti.

Vaji i lajthisë ka aftësinë të ribalancojë lëkurën, është një ilaç i shkëlqyeshëm për të rregulluar sasinë e vajit në të, përveç aftësisë së tij ideale për të mbyllur poret e mëdha, mund të përdoret gjithashtu si pastrues çdo mëngjes për të pastruar thellë fytyrën ose si një pastrues natyral i përbërjes.

Vaji i lajthisë mbron lëkurën nga dëmtimi i rrezeve ultraviolet të diellit, prandaj rekomandohet të aplikohet në lëkurë para se të dilni nga shtëpia dhe përdoret gjithashtu për të lehtësuar skuqjen dhe pezmatimin e lëkurës.

Falë thithjes së shpejtë të saj nga lëkura, ajo punon për të hequr rrudhat, strijat dhe shenjat, duke i bërë ato më pak të dukshme dhe më pak të thella.

Pikërisht për këtë arsye është baza e shumë përbërësve të rekomanduar për kozmetikën e lëkurës.

(Kosova Sot Online)