Shëroni të thatin në lukth për vetëm shtatë ditë

  • A.P /
  • 27 maj 2021 - 15:42
Shëroni të thatin në lukth për vetëm shtatë ditë

Ajo që ju ndihmon te infeksionet në stomak dhe t'ju lirojë nga telashet me zorrë është lëvorja e shegës

PËRGATITJA:

Sasia e lëvores së thatë të shegës dhe ujit është 1:20. Në enën e ngrohur paraprakisht vendosni 10-12 gr lëvore të tharë të shegës dhe ju derdhni 200 ml ujë të vluar. E mbuloni me kapak. E lini të qëndrojë 25- 30 minuta. Më pas mund ta pini. Lëvoret mos i hidhni. Më pas shërimi ka filluar. Ky ilaç pos shërimit të të thatit në lukth shëron edhe shumë sëmundje të tjera, përfshirë dizenterinë, diarrenë, tifon, kolerën, apendiksin akut.

SHËRIMI I TË THATIT NË LUKTH

Për shërimin për shtatë ditë të të thatit në lukth, të thatin në zorrë të hollë nevojitet që lëvoren e tharë të shegës ta përdorni në këtë mënyrë: pasi që ketë qëndruar 25- 30 minuta, mund ta pini. Gjatë ditës të pini gjysmën (90-100ml) për 4 herë, në sasi të barabarta, nga 20-25 ml. filloni me konsumim në mëngjes në lukth të thatë, pasi jeni zgjuar, e sasinë e fundit para gjumit. Mos e pini për çdo ditë, por çdo të dytën - 1, 3, 5, 7.


(Kosova Sot Online)