Ushqimi i shpejtë, i shëndoshë, i cili nuk trash

  • E.K /
  • 29 maj 2021 - 10:48
Ushqimi i shpejtë, i shëndoshë, i cili nuk trash

Ushqimi i shpejtë është në zë të keq dhe të gjithë këshillojnë ta shmangni, por jo gjithmonë kjo është e saktë. Opsioni më i mirë kur flasim për sandviçët është ai me bukë integrale, me mish pule apo gjeldeti, domate dhe tranguj.

As nutricistët nuk janë imun ndaj ushqimit të shpejtë, por ata përcaktohen për opsionet e shëndetshme. Nutricistët nuk e përdorin majonezën, nuk pinë pije të gazuara me shumë sheqer, por ujë dhe qumësht me përqindje të ulët të yndyrës. Kur të dëshirojnë ëmbëlsirë, përcaktohen për jogurtin me pemë.

(Kosova Sot Online)