Me ndihmën e këtyre bimëve do të pastroni mushkëritë

  • E.K /
  • 17 June 2021 - 12:22
Me ndihmën e këtyre bimëve do të pastroni mushkëritë

Nëse jeni duhanxhi i vjetër, vuani nga astma apo thjesht dëshironi që të keni mushkëri të pasta, atëherë ekzistojnë bimë magjike që e bëjnë këtë Lëpushka.

Kjo është njëra ndër bimët më të mira për pastrimin e mushkërive. Lëpushka përdoret si ilaç natyral kundër astmës, infeksionit të mushkërive dhe tuberkulozit. Pos se zvogëlon gëlbazin, redukton mukozën, pastron mushkëritë dhe organet e frymëmarrjes.

Është bimë e dobishme edhe kundër nervozizmit, pengesave në ritmin e të rrahurave të zemrës.

Rrënja e jamballit (Glycyrrhiza glabra)

Rrënja e jamballit është dobishme për shërimin e shumë sëmundjeve, ndikon kundër viruseve, baktereve dhe nxit kollën për të pastruar mushkëritë. Pos se ka shije të këndshme, është edhe burim i hekurit. Pos se ndikon mirë te sëmundjet respiratore dhe ato të mushkërive, përdoret edhe për shërimin e të thatit, kundër depresionit, e madje edhe tullacërisë.

(Kosova Sot Online)