Nuk do të besoni çfarë shëron folia prej alumini

  • E.K /
  • 24 qershor 2021 - 10:02
Nuk do të besoni çfarë shëron folia prej alumini

Në shërimin alternativ, mjekë të shumtë popullorë e sugjerojnë folinë prej aluminit.

KOMPRESA KUNDËR DHIMBJEVE NË MUSKUJ DHE NË NYJA

Përmes këtij tretmani është e mundur zbutja e shumë dhimbjeve, në qafë, shpinë, duar, këmbë dhe nyja. Është efikase edhe te nervi shiatik, artriti reumatoid, gihti, dhimbjet në shputa. Përdorimi: E shtrini folinë prej aluminit në hapësirat ku ndjeni dhimbje, dhe e shtrëngoni me fashë. E lini të veprojë gjatë gjithë ditës apo natës. Nëse bëhet fjalë për dhimbjet në duar, bërryla, gjunjë, këmbë ose gishtërinj, folinë mund ta ngjitni fort. Terapinë ta aplikoni në një periudhë kohore prej 10-12 ditë, më pas duhet të bëni pauzë prej 1-2 javë.

TRETMANI KUNDËR GRIPIT DHE FTOHJES

Folia prej aluminit mund të jetë aleat edhe kundër infeksioneve. Me tretmanin me folinë e aluminit, për vetëm disa ditë, pa përdorur ilaçe, mund ta mposhtni ftohjen më të fortë: Folinë e mbështillni përreth shputave në 5-7 shtresa, e midis secilës shtresë të folisë, vendosni pambuk ose letër. Këtë kompresë e lini të veprojë për 1 orë, pas 2 orëve e vendosni tjetrin. Shërimi zgjatë shtatë ditë.

(Kosova Sot Online)