Përfitimet shëndetësore nga noti

  • E.K /
  • 25 shtator 2021 - 12:01
Përfitimet shëndetësore nga noti

Tashmë gjendemi në stinën e verës, kur është edhe koha ideale për t’u relaksuar dhe për të forcuar muskujt e këmbeve dhe krahëve. Zgjidhja ideale është sporti i notit.

Noti është një mënyrë efektive për të përmirësuar dhe për të mbajtur trupin tuaj në formë, pavarësisht moshës.

Notarët e të gjitha moshave kanë më pak rrezik të preken nga sëmundjet kardiovaskulare, sipas një studimi. Avantazhi i parë i këtij sporti është se ai mund të ushtrohet në çdo moshë.

Përfitimet nga ushtrimi i sportit të notit:

Forcon muskujt: për të siguruar kontrollin e lëvizjes dhe mbajtjen e trupit në ujë, të gjithë muskujt janë të detyruar të punojnë.

Ashtu si sportet e tjera, noti favorizon pompimin e gjakut tek këmbët falë tkurrjes / relaksimit të muskujve. Por shtoni pozicionimin horizontal, freskinë dhe presionin e ujit për të përtharë edemat në këmbë.

Së pari, ajo angazhon të gjithë muskujt tuaj dhe i zgjat ato. Së dyti, sporti i notit çon në një shpenzim të konsiderueshëm të energjisë (200-600 kcal/orë). Së treti, ai mobilizon rezervat yndyrore pas rreth 40 min. Një palestër e vërtetë për t’u dobësuar!

Forcon sistemin kardio-respirator. Ai forcon muskujt e zemrës dhe rrit kapacitetin e mushkërive. Për shkak të ujit të avullit të ujit ngopjes turret, ai është i përshtatshëm edhe për aziatikët.

Noti forcon nyjet.

Noti zhvillon koordinimin. Noti është një sport teknik me një kombinim lëvizës të këmbëve / duarve, dhe frymëmarrje / frymënxjerrje dhe mbi të gjitha not të relakson.

(Kosova Sot Online)