Mos i blini këto 9 ushqime nga supermarketi

  • A.P /
  • 01 dhjetor 2021 - 14:38
Mos i blini këto 9 ushqime nga supermarketi

A e dini cilat janë 9 ushqimet që “zgjojnë” kancerin?

Ne do të zbulojmë të gjitha ushqimet që lidhen me kancerin. Dietë e varfër ndikon jo vetëm pesha, por të lidhura në mënyrë të konsiderueshme me mundësinë e zhvillimit të kancerit.

Në veçanti, vlerësohet se zakonet e të ngrënit lidhen me 30% të kancereve në vendet e zhvilluara dhe 20% të kancereve në vendet në zhvillim. Këto të dhëna tregojnë dietën e shkaktarit të dytë të kancerit pas pirjes së duhanit, e cila mund të parashikohet.

Sipas disa studimeve, 60% e të gjitha llojeve të kancerit janë për shkak të ushqyerjes së dobët. Konsumimi i rregullt i një ose më shumë nga ushqimet e mëposhtme mund të rrisë rrezikun e kancerit. Shihni në detaje:

Ushqimet e përpunuara

Alkooli

proshutë

Mish shumë i gatuar

mish i kuq

Pije te nxehta

Sheqeri

Produktet e qumështit

Pije te lehta.

(Kosova Sot Online)