Mbron sytë nga 90 sëmundje, kjo është erëza e fuqishme

  • E.K /
  • 23 February 2022 - 08:59
Mbron sytë nga 90 sëmundje, kjo është erëza e fuqishme

Është një nga erëzat më të shtrenjta dhe studimet kanë treguar se mund të ndalojë verbërinë dhe të ndihmojë në trajtimin e sëmundjeve të ndryshme të syrit. 

Gjithashtu, shafrani në formë suplementi përmirëson degjenerimin makular që zakonisht ndodh tek të moshuarit dhe mund të çojë në verbim të pjesshëm ose të plotë. Kjo erëz kushton deri në 800 dollarë për kilogram, në varësi të cilësisë së saj.

Përdoret në shumë mënyra: si erëza ushqimore, si ngjyrues ose për të trajtuar më shumë se 90 sëmundje.

Shafrani përmban shumë karotenoidë antioksidues, krocin dhe krocetinë, të cilat kanë veti qelizore dhe neuroprotektive. Krocina ka aftësinë të parandalojë formimin e lipideve të peroksiduara.

Studimet kanë treguar se suplementi i shafranit (afërsisht 20 mg në ditë nga goja) i marrë gjatë një periudhe prej tre muajsh mund të përmirësojë ndjeshëm shëndetin e syve tuaj. 

Përveç kësaj, një studim i kryer në pacientët e diagnostikuar me degjenerim makular në fazën e hershme dhe që iu dha shtimi i shafranit tregoi një përmirësim të ndjeshëm në funksionin e retinës dhe shikimin në përgjithësi.

Marrja e shtesave të shafranit është një mënyrë natyrale për të ngadalësuar dhe riparuar dëmtimin e shkaktuar në shikim nga degjenerimi makular.

E verdha ka aftësinë të ndikojë drejtpërdrejt në gjenet që janë përgjegjëse për rregullimin e acideve yndyrore të membranës qelizore, gjë që forcon qelizat e shikimit dhe i bën ato më rezistente.

(Kosova Sot Online)