Ky ushqim është shkaktari më i madh i kancerit

  • E.K /
  • 11 May 2022 - 11:57
Ky ushqim është shkaktari më i madh i kancerit

Shumica prej nesh pëlqejmë mishin nga skara, e nuk jemi aspak të vetëdijshëm sa i rrezikshëm është. Mishi i përgatitur në këtë mënyrë lehtë bëhet kancerogjen, sepse liron substancat me emrin akroleinë, që është kancerogjen. Nuk jeni aspak të vetëdijshëm se çfarë i shkaktoni vetes në këtë mënyrë.

Shumë studime dëshmojnë se mishi nga skara shkakton kancerin në pankreas, zorrë, lukth dhe shumë dhimbje të tjera. Po ashtu, kujdes me salsiçet, sepse për përgatitjen e tyre përdoret mishi më i cilësisë më të dobët të mundshme, derisa i shtojnë shumë konzervans dhe materie të dëmshme.

(Kosova Sot Online)