Të gjitha dobitë e qepës

  • E.K /
  • 18 July 2022 - 13:16
Të gjitha dobitë e qepës

Qepa, përpos që është një perime shumë e shijshme dhe e shëndetshme, ajo është e dobishme edhe nëse nuk hahet, por aplikohet në trup. Kundër dhembjes së kokës, ënjtjes, zukatjes në vesh dhe ftohjes e inflamacioneve - vendoseni qepën e grirë imtë në vendin kritik. Kundër temperaturës së lartë trupore, vendosini qepët e grira në shputa të këmbëve.

Nëse ju ka kafshuar ndonjë kafshë e egër, atëherë grijeni qepën dhe me të mbështilleni vendin e kafshuar. Nëse ju qesin hundët gjak, atëherë qepët e grira, në formë komprese, duhet t'i qitni në qafë. Edhe aknet mund të largohen me qepë: Gërryejeni pak qepë dhe përziejeni atë me pak vaj ulliri, e më pas qiteni në akne, ku duhet të qëndrojë 1-2 orë. Nëse keni ndonjë sëmundje të lëkurës, lyejeni atë me lëng qepe disa herë në ditë

(Kosova Sot Online)