Cili është ndryshimi midis demencës dhe sëmundjes së Alzheimerit?

  • A.P /
  • 24 November 2022 - 14:38
Cili është ndryshimi midis demencës dhe sëmundjes së Alzheimerit?

Sëmundja e Alzheimerit është një lloj demence, por ka shumë lloje dhe shkaqe të çmendurisë. Njerëzit ndonjëherë i përdorin termat në mënyrë të ndërsjellë, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, por ato nuk janë të njëjta.

 

Demenca përshkruan një grup simptomash që ndikojnë gjerësisht në funksionimin kognitiv të një personi. Në varësi të llojit dhe shkakut, demenca mund të prekë dikë:

memorie
të menduarit dhe fokusimi
aftësitë për zgjidhjen e problemeve
përdorimin e gjuhës
perceptimi vizual

Sëmundja e Alzheimerit është një lloj specifik i demencës. Ai përfshin dëmtim progresiv të qelizave të trurit, duke rezultuar në një humbje të kujtesës dhe një rënie në aspekte të tjera të të menduarit.